Welkom bij de nr. 1 groothandel in biologisch afbreekbare verpakkingen!

Webwinkel

Papieren producten

We hebben een groot assortiment papieren producten variërend van gebleekt papier, gerecylced papier of kraftpapier.

Snelle FAQ:

Q: Wat is kraftpapier?

A: De basis voor kraftpapier is naaldhout zoals van de spar en de den. Tijdens het kraftprocedé worden houtsnippers gekookt in een alkalische oplossing waardoor alleen cellulosevezels overblijven en een pulp ontstaat. Met deze vezel wordt een hoogwaardige papiersoort gemaakt: Kraftpapier. De papierpulp is donker van kleur wat kraftpapier zijn kenmerkende uitstraling geeft.

Daarnaast wordt het restproduct wat ontstaat in het kraftprocedé, lignine, gebruikt in verbrandingsovens om warmte en electriciteit te genereren. Hierdoor zijn producenten zelfvoorzienend in hun energieverbruik. Het kraftpapier is hierdoor erg geschikt voor biologisch afbreekbare en recycleerbare verpakkingen.

Q: Hebben de producten een FSC keurmerk?

A: Ja, wij vinden het milieu, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk en eisen van onze producenten dat alle producten voorzien zijn van de benodigde certificaten. We letten trouwens niet alleen op FSC, maar ook op kwaliteit en hygiene en waken zelfs voor moderne slavernij. We houden van eerlijk en duurzaam ondernemen.

Q: En de bedrukking dan? Is die dan wel milieuvriendelijk?

A: Jazeker! We bieden de mogelijkheid om bijvoorbeeld het bedrijfslogo te drukken op producten en de inkt die daarvoor gebruikt wordt komt uit sojabonen en natuurlijke kleurstoffen. Uiteraard letten we ook daar op alle certificeringen.


Hima en klanttevredenheid

We hebben service hoog in het vaandel en gemiddeld scoren wij een 9.4 op klanttevredenheid!

Hima Bioproducts B.V. is partner van MVO Nederland.

Partner MVO Nederland