Materialen

Materialen

De materialen die wij gebruiken zijn zo veel mogelijk duurzaam en goed voor het milieu. De producten zijn gemaakt van grondstoffen uit hernieuwbare bron, zijn composteerbaar, recylcebaar of zels biologisch afbreekbaar thuis op de composthoop.

Naast duurzame grondstoffen vinden wij het ook belangrijk dat de producten op duurzame wijze geproduceerd worden. We letten dan ook extra goed op certificaten die waarborgen dat het milieu niet op andere wijze belast wordt, de biodiversiteit gewaarborgd is en medewerkers niet uitgebuit worden.

Palmblad

Onze palmblad producten komen van de Areca boom. De producten worden gemaakt van de bladeren die vanzelf van de boom vallen en deze bladeren worden dan met behulp van een mal geperst in de gewenste vorm.

Kokosnoot

De schaaltjes van de kokosnoten worden gemaakt van de reststroom uit de kokosproductie. De schaal van de kokosnoot zou anders verbrand worden als afval. Door deze te verwerken tot schaaltjes is dit een ontzettend duurzaam product.

Bamboe

Bamboe is een van de snelstgroeiende planten ter wereld en daarom uitermate geschikt voor producten. De bamboesoort die gebruikt wordt voor de productie van onze producten is niet dezelfde soort als die de panda’s eten. Hierdoor worden de panda’s en hun leefgebied niet bedreigd.

Papier en hout

Onze producten zijn gemaakt van papier of hout met een duurzaamheidskenmerk, geteelt in verantwoorde bossen. Sommige papieren producten zijn nog voorzien van een bioplastic coating, maar veel producten zijn zelfs al 100% plasticvrij gecoat met een coating op waterbasis.

Suikerriet (Bagasse)

Bagasse is een bijproduct van de suikerrietplant wat overblijft bij de productie van rietsuiker. Door dit restproduct te verwerken tot een eindproduct is het een erg duurzame methode van productie.

Aluminium

Aluminium is een van de weinige materialen dat niet degradeert bij recycling. Hierdoor is het dus eindeloos te recyclen zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit en daarmee erg duurzaam.